Jatkuvakäyttöiset piilolinssit

Jatkuvakäyttöiset piilolinssit, yleisesti tunnettu myös nimellä yötäpäivää -linssit, ovat piilolinssityyppi, joka on kehitetty pitkäaikaisempaan käyttöön. Linssejä voi käytännössä pitää vuorokauden ympäri riisumatta niitä edes yöksi. Jatkuvakäyttöiset piilolinssit ovat käyttäjälleen erittäin helppo ja vaivaton vaihtoehto, sillä niiden käyttöikä on parhaimmillaan useamman viikon eivätkä ne vaadi päivittäistä puhdistamista.

kuva: Theresa09 CC-BY-SA
kuva: Theresa09 CC-BY-SA

Jatkuvakäyttöiset piilolinssit on valmistettu happea erittäin hyvin läpäisevästä materiaalista, minkä ansiosta niitä voi pitää silmässä jatkuvasti. Tällaisilla linsseillä on erimittaisia käyttöaikoja 1-4 viikon välillä, mutta yli kuukautta ei niitä missään nimessä saa käyttää, vaan silloin ne on viimeistään vaihdettava uusiin.

Jatkuvakäyttöiset piilolinssit netistä

Jatkuvakäyttöiset piilolinssit ovat vuosien varrella yleistyneet niin paljon, että niiden saatavuus on todella hyvä. Ne kuuluvat kaikkien suosituimpien ja luotettavimpien verkkokauppojen vakiovalikoimiin.

Tilatessasi jatkuvakäyttöiset piilolinssit netistä tulee sinun ottaa huomioon jatkuvakäyttöisten linssien soveltuvuus itsellesi. Jos et ole asiasta varma, keskustele siitä optikon kanssa ennen linssien tilaamista. Lyhyemmän käyttövälin linssien valitseminen aluksi on hyvä vaihtoehto, jos ei ole varma, kestävätkö silmät pitkäaikaisempaa käyttöä.

On myös huomioitava se, että jatkuvakäyttöiset piilolinssit ovat netistäkin tilattuna selvästi kertakäyttöisiä päivälinssejä kalliimmat.

Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä on saatavilla eri vahvuuksilla, sekä plussana että miinuksena. Niitä voi ostaa myös hajataittoa korjaavina linsseinä ja moniteholinsseinä. Värillisinä piilolinsseinä ei vielä ole olemassa jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä markkinoilla.

Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä on useita eri merkkejä. Katso eri merkkien tuote- ja hintatietovertailu.

Jatkuvakäyttöisten piilolinssien hyvät ja huonot puolet

kuva:  Böhringer Friedrich CC-BY-SA
kuva: Böhringer Friedrich CC-BY-SA

Hyvät puolet

  • Linssejä ei tarvitse olla koko ajan vaihtamassa
  • Linssit ovat helppokäyttöiset
  • Soveltuvat hyvin esimerkiksi matkoille
  • Näet hyvin heti herätessäsi

Huonot puolet

  • Hinta kalliimpi kuin kertakäyttöisillä
  • Lisää silmien tulehdusriskiä
  • Eivät sovellu kaikille piilolinssien käyttäjille

Jatkuvakäyttöiset piilolinssit sopivat vaihtoehdoksi erityisesti sellaisille ihmisille, joilla ei päivittäin ole aikaa tai jaksamista vaihdella ja putsailla piilolinssejä. Tästä syystä jatkuvakäyttöiset linssit sopivat hyvin esimerkiksi lomamatkoille ja tilanteisiin, joissa ei piilolinssejä tahdo miettiä.

Hyvän hapenläpäisykyvyn ansiosta linssit ovat silmille ystävälliset. Jos niiden käyttöikää noudattaa tarkasti, voi niitä huoletta käyttää päivittäin. Linssien pois ottaminen välissä ei myöskään pidennä niiden käyttöikää.