Värilliset piilolinssit

Värilliset piilolinssit ovat nimensä mukaan piilolinssityyppi, joka on tarkoitettu ensisijaisesti hetkelliseen silmien värin vaihtamiseen. Ne ovat hyvä keino luoda omasta ilmeestä hetkellisesti hieman persoonallisempi. Ne ovat yleensä tarkoitettu käytettäviksi erikoistilanteissa, joten ne eivät ole ainut käytössä oleva piilolinssityyppi. Vaihtoehtoisest niiiden kanssa käytetään sekaisin ainakin silmälaseja.

Värilliset linssit netistä

kuva: Garretttaggs55 CC-BY-SA
kuva: Garretttaggs55 CC-BY-SA

Värilliset piilolinssit ovat nykyään entistäkin suositumpia ja niitä saa tilattua netistä hyin monenlaisia. Halusitpa sitten värilliset linssit vahvuuksilla tai ilman, löydät ne edullisesti netistä.

Värilliset piilolinssit ovat saatavilla kuukausi- ja viikkolinsseinä, sekä myös pidemmän käyttöiän linsseinä. Joitain malleja saattaa saada myös kertakäyttöisinä, mutta kuukausilinssivaihtoehto on yleisin.

Harvat optikkoliikkeet myyvät värillisiä piilolinssejä kovin suurena valikoimana, joten enemmän vaihtoehtoja haluavan kannattaa tilata ne netistä. Optikolta kannattaa kuitenkin varmistaa, millaiset linssit soveltuvat itselle parhaiten. Myös ilman vahvuuksia tilattavien linssien kohdalla optikolla käyminen on suositeltavaa, koska optikko osaa neuvoa oikeanmuotoisen ja tyyppisen linssin valinnan kanssa.

Erilaiset värilliset linssityypit

Värillisiä piilolinssejä on pääasiassa kolmea eri tyyppiä: Enhancer, Opaque ja Radiance.

Enhancer-tyyppiset linssit sopivat erityisen hyvin vaaleille silmille, koska niillä voi korostaa silmän oma väriä. Siten esimerkiksi vaaleansinisistä silmistä saa helpommin tummemman siniset. Myös värinmuutokset sävystä toiseen ovat mahdollisia ja esimerkiksi sinisistä silmistä saa vihreämmät, mutta enhancer-linssit kuitenkin korostavat mahdollisimman luonnollista lopputulosta.

varilliset-piilolinssit-vihrea

Opaque-linsseillä pyritään jo paljon radikaalimpaan muutokseen. Ne peittävät silmän oman värin kokonaan, joten voimakkaatkin muutokset ovat mahdollisia. Jopa tumman ruskeista silmistä saa opaque-linsseillä täysin eriväriset.

Radiance-linssien tarkoitus on saada silmät näyttämään suuremmilta. Ne korostavat silmän omaa väriä, mutta väriosa on linssissä hieman suurempi kuin silmässä todellisuudessa, jolloin saadaan aikaan suurentava efekti.

On olemassa myös erilaisia Crazy-linsseiksi kutsuttuja piilolinssejä. Ne on tarkoitettu kaikkiin erikoistilaisuuksiin, kuten naamiaisiin, halloweeniin ja muihin juhliin. Niissä voi olla kuviointina oikeastaan mitä tahansa dollareista täysin valkoiseen silmään. Hyvin harvoissa Crazy-linsseissä on vahvuuksia, koska niitä ei ole tarkoitettu päivittäiseen käyttöön.

Värillisten linssien käyttö

Värillisiä piilolinssejä käytetään periaatteessa aivan samalla tavalla kuin normaaleja kuukausilinssejä. Ne säilytetään piilolinssinesteessä ja puhdistetaan käytön jälkeen. Monesti niitä käytetään vain erilaisen ilmeen ja tehosteen aikaansaamiseksi, joten niitä sekakäytetään muiden linssityyppien kanssa.

Edut

  • Silmät saa kokonaan erinäköisiksi
  • Saatavila useita eri linssityyppejä (kertakäyttö, kuukausi, pitkä vaihtoväli)
  • Saatavilla ilman vahvuuksia
  • Eri vaikutusta korostavia linssejä

Haitat

  • Peittävillä ei välttämättä näe yhtä tehokkaasti kuin normaaleilla piilolinsseillä
  • Kalliimpia kuin tavalliset piilolinssit