Moniteholinssit

Monitehopiilolinssit on tarkoitettu korjaamaan iänäöstä johtuvia taittovirheitä. Moniteholinssit ovat saatavilla sekä kolmiteho- että kaksiteholinsseinä tarpeen mukaan. Moniteholinssit toimivat samalla periaatteella kuin silmälaseissa. Ikänäöstä kärsivätkin voivat siis hyvin käyttää halutessaan piilolinssejä. Moniteholinssit tilaat kätevästi netistä, kuten tavallisetkin piilolinssit.

Moniteholinssien tilaaminen netistä

moniteholinssit-piilari

Moniteholinssit saa netistä yhtä helposti kuin mitkä tahansa piilolinssit. Kun olet varmistanut optikoltasi, että moniteholinssit soveltuvat sinulle ja olet kokeillut niiden toimivuutta, voit tilata niitä edullisemmin netistä. Netissä on todella hyvä valikoima erilaisia monitehopiilolinssejä.

Monitehopiilolinssit voivat olla kertakäyttö- tai kuukausilinssit. Lisäksi niitä on saatavilla myös jatkuvakäyttöisinä piilolinsseinä. Vaihtoehtoja siis löytyy paljon. Suositellaan kuitenkin, ettei ikänäköä korjattaisi pelkkien piilolinssien avulla, vaan piilolinssejä käytettäisiin mielellään yhdessä silmälasien kanssa.

Monitehopiilolinssien toimintaperiaate ja käyttö

Edut

  • Pystyvät korjaamaan ikänäköä
  • Hyvä näkötarkkuus sekä lähelle että kauas
  • Hyvä saatavuus eri linssityypeissä
  • Ei katselualuerajoja linsseissä

Haitat

  • Hieman kalliimmat kuin tavalliset piilolinssit
  • Vaativat totuttelua
  • Eivät sovellu kaikille

moniteholinssit-lukeva-nainen

Kaksitehoiset moniteholinssit toimivat siten, että niissä on päävahvuus, jota kutsutaan kaukokatselualueeksi ja jota käytetään, kun tarvitsee nähdä kauas. Lisäksi niissä on pienempi alue eli lukualue, jota käytetään lähelle katsoessa. Jos kyseessä ovat kolmiteholinssit, on näiden kahden alueen lisäksi olemassa vielä välialue. Moniteholinssit tunnetaan myös nimellä progressiiviset linssit, koska katselualue muuttuu rajattomasti kaukokatselualueesta lukualueeksi.

Ikänäön oireet ilmaantuvat tavallisesti 40-45 vuoden iässä. Ikänäkö johtuu siitä, että silmän mykiö jäykistyy ja sädelihas menettää elastisuuttaan. Silmä ei siis mukaudu enää niin hyvin eri etäisyyksille katsomiseen ja tarvitaan avuksi silmälasit tai piilolinssit.

Monitehopiilolinssit ovat kätevä ja helppo vaihtoehto ikänäön korjaamiseen. Ne eivät kuitenkaan välttämättä sovellu kaikille, eivätkä kaikki koskaan totu käyttämään niitä, koska ne vaativat silmältä enemmän sopeutumista kuin tavalliset piilolinssit.