Päivälinssit

Päivälinssit eli kertakäyttölinssit ovat piilolinssityyppi, joka on tarkoitettu käytettäväksi kerran. Kerran käytön jälkeen linssit heitetään pois ja seuraavalla käyttökerralla otetaan käyttöön uusi pari. Kertakäyttöiset piilolinssit ovat helppo ja kätevä vaihtoehto ja usein suositellaan, että piilolinssien käyttö aloitettaisiin niistä.

Päivälinssit netistä

kuva: Bpw CC-BY-SA
kuva: Bpw CC-BY-SA

Kertakäyttölinssit soveltuvat sekä päivittäiseen että satunnaiseen käyttöön. Netistä kertakäyttölinssit kannattaa tilata sen mukaan, miten paljon niitä käyttää. Jos käyttää linssejä päivittäin, voi olla fiksua tilata useampi pakkaus kerralla. Satunnaiseen käyttöön netistä tilatut päivälinssit ovat todella edullinen vaihtoehto ja järkevämpi esimerkiksi kuukausi- tai viikkolinsseihin nähden.

Kertakäyttölinssit ovat hyvin yleisesti käytetty piilolinssityyppi, joten netistä saa useita eri vaihtoehtoja. Kertakäyttölinssien suositellaan olevan ensimmäinen piilolinssityyppi aloittelijalle juuri siitä syystä, että oikeanlaista piilolinssiä voi olla aluksi vaikea löytää. Optikolta kannattaa pyytää apua, jos ei ole varma, millaiset kertakäyttölinssit kannattaa tilata. Kertakäyttölinssit ovat käteviä, kun yrittää vasta totutella omia silmiä piilolinsseihin.

Kertakäyttöiset piilolinssit kannattaa tilata netistä silloinkin, jos niiden käyttö on jatkuvaa. Hintaero optikkoliikkeistä ostettuihin linsseihin on monesti niin suuri, että säästö netistä tilattuna on valtava. Jos piilolinssien käyttö on päivittäistä, kannattaa toki omien silmien mukavuuden vuoksi harkita myös muita kuin päivälinssejä.

Helppokäyttöiset ja mukavat linssit

paivalinssit-silmat

Kertakäyttöiset piilolinssit ovat kaikkein hygieenisin vaihtoehto, koska ne heitetään pois joka käytön jälkeen. Ne ovat myös käyttömukavuudeltaan parhaat, koska käyttömukavuutta vähentäviä bakteereja ei ehdi lyhyen käytön aikana muodostua linssin pinnalle. Jos sinulla on silmäongelmia, sopivat kertakäyttölinssit silmillesi parhaiten, koska ne ärsyttävät silmää kaikkein vähiten.

Päivälinssit ovat helppo linssityyppi, koska ne eivät vaadi erillistä puhdistusoperaatiota. Riittää, että otat aina uuden linssiparin, kun seuraavan kerran haluat käyttää piilolinssejä. Päivälinssit onkin suunniteltu erityisesti satunnaiskäyttöön, sillä niiden mukaan ottaminen silloin tällöin on niin vaivatonta, eikä esimerkiksi lomamatkalla tarvitse alkaa säätää puhdistusnesteiden kanssa tai huolehtia siitä, ovatko piilolinssit riittävän hygieeniset.

Edut

  • Helppokäyttöiset, koska ei erillisiä puhdistusnesteitä
  • Mukavat ja hygieeniset linssit
  • Voi käyttää pitkäaikaisesti tai satunnaisesti
  • Solvetuvat herkille silmille
  • Hyvät aloittelijalle
  • Helppo ottaa mukaan
  • Hyvä valikoima erilaisia vaihtoehtoja

Haitat

  • Aavistuksen kallimmat kuin kuukausilinssit pidempiaikaisessa käytössä