Kuukausilinssit

Kuukausilinssit eli kuukausipiilolinssit ovat päivittäiseen käyttöön tarkoitetut linssit. Ne ovat yksi suosituimmista käytössä olevista linssityypeistä. Kuukausilinssien ideana on, että linssejä voi käyttää päivittäin, mutta ne otetaan aina yöksi pois ja myös puhdistetaan päivittäin. Kuukausilinssit ovat niin yleisesti käytetty linssityyppi, että netistä löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja eri valmistajilta.

Kuukausipiilolinssit netistä

kuva: Bryan Tong Minh CC-BY
kuva: Bryan Tong Minh CC-BY

Kuukausipiilolinssit ovat edullinen linssivaihtoehto. Käyttöikänsä ja hintansa puolesta ne ovat helposti kaikkein edullisin. Netistä saa tilattua useita erilaisia kuukausilinssejä sekä kahden että neljän viikon käyttöajalla. Tärkeää on, että linssejä ei käytä lainkaan käyttöajan yli, vaan noudattaa annettua aikaa tarkasti.

Kun aiot tilata kuukausilinssit netistä, etkä ole varma, millaiset linssit tarvitset, ota yhteyttä optikkoon. Tilaa sellaiset linssit, jotka sinulle on optikon reseptissä määritelty. Netistä tilattuna kuukausilinssejä saa lukuisissa eri väreissä ja eri vahvuuksina. Saat sekä plus- että miinusvahvuiset linssit ja hajataittoa korjaavat linssit.

Katso eri kuukausilinssien hinta- ja tuotetiedot ja vertailut.

Kuukausipiilolinssien käyttö

Kuukausilinssit ovat suosittu linssityyppi, koska niitä voi käyttää halutessaan vaikka joka päivä. Ne kuitenkin otetaan välissä pois, mikä antaa silmälle tilaisuuden hengittää ja toipua piilolinssien aiheuttamasta mahdollisesta rasituksesta yön yli.

kuva: Cortexd CC-BY-SA
kuva: Cortexd CC-BY-SA

Piilolinssit puhdistetaan päivittäin niille tarkoitetulla puhdistusnesteellä, jossa ne myös säilyvät yön yli. Kannattaa aina käyttää vain oikeaa piilolinssinestettä, koska se on suunniteltu nimenomaan linssien puhdistamiseen ja se pitää varmasti linssit hyväkuntoisina käyttöikänsä loppuun asti.

Kuukausikäyttöiset linssit sopivat erityisen hyvin sellaiselle henkilölle, joka käyttää paljon piilolinssejä, mutta on myös tarkka riittävästi hygieniasta. Piittaamattomuus hygieniasta saattaa johtaa silmän vaurioihin, sillä kuukausilinssi ei ole niin hyvin happea läpäisevä linssityyppi.

Edut

  • Erittäin edullinen
  • Pitkäkäyttöinen
  • Hygieeninen
  • Saatavilla todella hyvä valikoima
  • Saatavilla myös värillisinä

Haitat

  • Pitää jaksaa puhdistaa päivittäin
  • Käyttömukavuus voi laskea käyttöiän loppumista kohden