Viikkolinssit

Viikkolinssit ovat periaatteeltaan aivan samanlaiset kuin kuukausilinssit, eli niitä voi käyttää päivittäin. Viikkolinssien käyttöikä on kuitenkin kuukausikäyttöisiä linssejä lyhyempi, yleensä yhdestä kahteen viikkoon. Viikkokäyttöiset linssit ovat kätevä vaihtoehto kuukausilinsseille ja jos olet aiemmin käyttänyt kuukausilinssejä, ei viikkolinssien käytön opettelu tuota ongelmia.

kuva: S. Hümpfner CC-BY-SA
kuva: S. Hümpfner CC-BY-SA

Aivan kuten kuukausilinssit, on myös viikkolinssit puhdistettava päivittäin käytön jälkeen. Niitä ei siis yleensä pidetä yön yli. Puhdistus suoritetaan piilolinsseille tarkoitetulla puhdistusnesteellä, jossa linssit myös säilytetään silloin, kun niitä ei käytetä.

Viikkolinssit netistä

Tilaamalla viikkolinssit netistä saat erittäin edulliset piilolinssit. Viikkolinssien hinnat ovat samoja kuin kuukausikäyttöisten linssien hinnat. Säästät paljon rahaa tilaamalla viikkolinssit netistä. Varmista kuitenkin, että tilaat oikeanlaiset, itsellesi soveltuvat piilolinssit. Jos et ole varma, millaiset linssit ovat hyvät, ota yhteyttä optikkoosi.

Edullisen hinnan lisäksi viikkolinssit ovat hyvä valinta siitä syystä, että niiden valikoima netissä on hyvin laaja, Saatavilla on runsaasti erilaisia linssejä normaaleista plus- ja miinus-linsseistä hajataittoa korjaaviin linsseihin. Viikkolinssit voi myös halutessaan ostaa värillisinä.

Markkinoilla on myös olemassa jonkin verran yötä-päivää käytettäviä viikkolinssejä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että linssejä voi käyttää vuorokauden ympäri ja niiden käyttöikä on viikkolinsseille ominaisesti 1-2 viikkoa, jonka jälkeen ne täytyy vaihtaa uusiin.

Viikkolinssien hyvät ja huonot puolet ja käyttö

Hyvät puolet

  • Edullinen hinta
  • Laaja valikoima erilaisia linssejä
  • Hygieeninen vaihtoehto
  • Sopivat käytettäviksi vuorotellen silmälasien kanssa

Huonot puolet

  • Päivittäinen työläs puhdistaminen
  • Lyhyempi käyttöikä kuin kuukausilinsseissä
kuva:  8thstar CC-BY-SA
kuva: 8thstar CC-BY-SA

Viikkolinssien käytössä niiden puhdistaminen on ensiarvoisen tärkeää. Ne puhdistetaan päivittäin piilolinsseille tarkoitetulla puhdistusnesteellä ja ne myös säilytetään piilolinssinesteessä yön yli. Viikkolinssit ovat vieläkin hygienisemmät kuin kuukausilinssit, koska niiden kokonaiskäyttöikä on lyhyempi.

Viikkolinssit ovat hyvä valinta, jos haluaa käyttää piilolinssejä ja silmälaseja vuorotellen. Tällöin niiden päivittäinen pois ottaminenkaan ei haittaa niin paljon. Lisäksi viikkolinssit soveltuvat hyvin esimerkiksi matkoille, jossa ei halua käyttää silmälaseja, mutta ei myöskään halua raahata mukaansa useampia piilolinssejä.

Viikkolinssit pysyvät kuukausilinssejä hieman paremmin kosteina, joten ne ovat hyvä valinta kuivista silmistä kärsiville henkilöille. Tällöin hygieniasta huolehtiminen on erityisen tärkeää, sillä puhdistamattomat linssit ärsyttävät silmää ja jos silmät ovat jo valmiiksi kuivat, on tulehduksen riski vieläkin suurempi.